dilluns, 2 de juliol del 2012

Sefarín V: l'apagaincendis

En realitat, no pensava res dir de la catàstrofe natural que aquests dies ha arrassat l’interior de les comarques valencianes. S’han dit ja moltíssimes coses i tampoc és qüestió d’afegir més llenya al foc, mai millor dit. Massa drama, massa desastre, massa de tot. De sobte, però, m’he trobat amb la foto que il·lustra aquest article. I no, no es tracta del cartell de la pel·lícula Apocalypse Now. No. Simplement és un helicòpter, potser el que s’ha estavellat i ha causat la mort del pilot. Un mort sobre la taula, quasi res porta el diari. I és que tot plegat ha resultat desolador, un infern que de nou ens condueix cap a un únic i lamentable camí: la incompetència d’un vell conegut d’aquest costumari, Sefarín Caballero, l’exemple més sagnant de la deriva impresentable que pateix aquest país. Un home sorgit del no-res que exemplifica com cap altre les característiques dels gestors polítics valencians d’avui: uns pobres desgraciats que somien d’arribar al poder i fer tot allò que ells mateixos i els seus avantpassats han hagut de patir des de temps immemorials, això és, la injustícia, la corrupció, el saqueig de les arques de l’erari públic, el càstig per protestar, la destrucció de la llengua pròpia, considerada una merda, evidentment; i, sobretot, sobretot, la pregària a un Déu totpoderós que perdona tots els pecats comesos durant el seu regnat. I, mentrestant, la remor persisteix. “La Roja” ha guanyat l’Eurocopa. Que guai!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dilluns 02.07.2012 16:23
Autor/s: VilaWeb Ontinyent / EuropaPress

Jorge Rodríguez recorda els incompliments de la Generalitat

El batle d'Ontinyent acusa el Consell d'abandonar els pobles afectats per l'incendi de 2010
El batle d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha assegurat que els municipis afectats per l'incendi que al setembre de 2010 que va cremar 3.200 hectàrees de les comarques de la Vall d'Albaida i del Comtat se senten 'totalment abandonats per la Generalitat'. Rodríguez també ha expressat la seua 'solidaritat' amb els ciutadans i els pobles que estan patint aquests dies 'la catàstrofe de les flames', i espera que 'no tinguen el mateix tractament que hem patit nosaltres'.

'Quasi dos anys després no s'ha complit cap de les promeses de recuperació de les nostres serres i ni tan sols la consellera d'Infraestructures --Isabel Bonig-- ha contestat la nostra petició de rebre'ns per a una entrevista', ha lamentat Rodríguez.
En aquest sentit, ha assegurat que han hagut de ser els ajuntaments dels municipis afectats --Agres, Agullent, Albaida, Alfafara, Benissoda, Bocairent i Ontinyent-- els que s'han hagut de coordinar per a fer actuacions de restauració ambiental.

El batle ha afirmat que 'res no s'ha materialitzat de les ajudes que es van prometre llavors pel president Camps, qui va anunciar un milió d'arbres', i que 'només va vindre el conseller Cotino pocs mesos després a fer-se una foto'. Rodríguez ha indicat que 'les poques coses que s'estan fent per a la recuperació de la serra ha estat a iniciativa dels municipis, tot i que les competències són de la Generalitat'.

Jorge Rodríguez ha explicat que es pretenia reunir-se amb la consellera per a 'explicar quines mesures podíem fer, coordinar un pla de recuperació en la qual s'implicaren totes les administracions'. Així, ha recordat que actuacions com l'estudi comú sobre la zona afectada o les repoblacions amb llavors llançades des de l'aire 's'han fet amb els esforços dels municipis, perquè estem cansats d'esperar la conselleria'.

Però, a més, l'alcalde ha alertat que 'el més preocupant ja no és només l'abandó, sinó que després de patir ja l'incendi, hem vist com cada any han anat reduint-se més i més les partides tant en prevenció com en bombers". També ha indicat que la Generalitat 'no ha fet front a les obligacions en política forestal ni abans de l'incendi, ni després de l'incendi'.

Jorge Rodríguez ha destacat que pretenen que la consellera els atenga per a explicar 'què s'ha fet, cap a on creiem que s'ha d'anar i començar un camí junts des de totes les administracions per a plantar cara junts a una situació catastròfica'.

Cris ha dit...

Us convide a escoltar aquesta entrevista a la ràdio (Carne cruda, Radio3) http://criandoamando.blogspot.com.es/2012/07/arde-valencia-carne-cruda.html on un representant de Ecologistas en Acción dóna dades concretes i denuncia negligències diverses, com ara que es va tardar 4 hores en enviar una brigada des de que es va avisar del foc