diumenge, 17 de febrer del 2013

Història recent de TV3 al País Valencià


El repetidor de la Carrasqueta
fou el primer a donar exemple
Primer ens vingueren amb què les emissions de TV3 a terres valencianes eren il·legals, i que això no podia ser; després aparegueren protegits per la policia, porra en mà, per a tancar repetidors; posteriorment compliren les amenaces i ho clausuraren tot, per a més inri, de nit. No contents amb això, inflaren a multes a l’entitat propietària de les antenes, Acció Cultural del País Valencià. Les multes foren exemplars, certament, les més elevades de quantes podien haver posat. A por ellos!, pareixia ser el lema. Després ens embolicaren amb estranyes maniobres i negociacions amb l’executiu central, que si múltiplex per ací, que si múltiplex per allà, que si esto i que si aquello, paraules i més paraules, merda dels uns i merda dels altres, com si els valencians conscients de ser alguna cosa més que simples borreguets no sabérem que a Madrid, aquests assumptes se’ls passen per l’ouera. En efecte, al cap d’uns anys, quan manaven els mateixos personatges a Madrid i a València es va formalitzar el no, és a dir, el no ha lugar ni dinero, que estamos en crisis. I quan ja pensàvem que s’havia tancat el cercle, és a dir, que mai més es veuria TV3 al País Valencià va arribar el Tribunal de no sé què i va dir que sí, que en efecte, la Generalitat no podia clausurar res ni multar a ningú. Tanmateix, passat un temps, la realitat d’avui és que TV3 encara no es veu al País Valencià, bé siga per problemes tècnics o bé perquè ningú ha explicat encara el que s’ha de explicar en aquesta classe de situacions, justament que estem governats per una colla de feixistes impresentables que actuen sempre seguint les directrius que els ensenyaren els inspiradors del passat més fosc de la gloriosa nació espanyola: nunca des tu brazo a torcer, no te dejes engañar, estafa tú antes de que te estafen a tí, que no te tomen por idiota. Deu ser que els idiotes som els altres. De fet, no deixa de ser curiós que en tot aquest temps s’haja passat de dir que TV3 era il·legal a dir que el problema és que els responsables de tal canal utilitzen un mapa del temps que traspassa les fronteres estrictament catalanes. El de sempre, el temeta. A València l'anticatalanisme compta ja amb catedràtics emèrits. I els pobres desgraciats valencians que no ens engolim la mentida a cobrar, tant des del sud com des del nord. D’una banda, pancatalanistes; de l’altra, coneguts pel famós refrany valencià i home de bé, no pot ser. I TV3 en negre, com ha de ser. I mentrestant, Canal 9 destruït, per si de cas...

4 comentaris:

ivaxavi ha dit...

Lamentable. I mentre continuem sense TV3 i perdent Canal 9, si és que l'hem tingut alguna vegada... No tenim ningún canal en la llengua que ens han transmet els pares.

Secretari ha dit...

És un tema que no comprendre mai i que, en efecte, és lamentable. Un tema que em fa transgredir sovint la temàtica d'aquest costumari, que fuig justament de la colla de lladres que ens governen.

XescoArechavala ha dit...

Potser ha passat el pitjor que podia passar. Camps tanca TV3, passen els anys i el jutge diu que no tenia competències per a fer-ho, però el mal ja està fet, la por instal·lada en les butxaques d'ACPV (i amb raó, doncs ara qui els pot multar és el Ministeri)i en Camps "de rositas". Company, tant debó m'equivoqui, però tardarem en veure de nou TV3. Això si, sempre ens quedarà internet!

montcolobrer ha dit...

Ja heu vist com les gasten els castellans. No més volen la seva llengua; la nostra volen destruir-la per totes les vies per més il·legítimes que siguin. Com s'arregla això? Amb el vot amics, amb el vot. Un vot cap els que clarament defensen el nostre pais. Bona sort.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...