divendres, 18 de febrer del 2011

Colp de gràcia a TV3

Com era d’esperar, l’últim i lamentable capítol de l’anticatalanisme al País Valencià ha tingut com a protagonista a TV3, un canal de televisió que a hores d’ara ja és història per aquestes terres ingrates, venjatives i clarament inquisidores. De fet, aquesta és la moda autòctona des de fa anys, sempre acompanyada per les corresponents tendències ideològiques que el proïsme segueix i vota com a bon correligionari que és amb el poder establert actualment: el blaverisme, el regionalisme, el meninfotisme, la coentor. Avui, d’aquesta manera, un pot veure qualsevol de les vomitives ofertes televisives que es programen a la TDT: debats pseudointel·lectuals, pràctiques quiromàntiques, estafes propagandístiques, telèfons calents... ; però no pot veure un simple partit de futbol, ni la fórmula 1, ni res de res que no combregue amb les extravagàncies falleres o el món de les meravelles en què està immers aquest senyor que es fa dir Paco per als amics i Francisco per als enemics. Camps per als que li escopirien a la cara, que són molts encara que no ho parega. TV3 ha estat clausurada a colp de garrot i a colp d'exagerades denúncies. I a més, sense alternativa. La porra és la porra. Per al record queden, per tant, aquells moments nostàlgics en què tots els que ara rondem o passem els trenta anys gaudíem d’una oferta televisiva en la nostra llengua, en català evidentment: les versions cinematogràfiques d’Astèrix i Tintín, els episodis increïbles de Musculator, Bola de Drac o Doctor Slump; la primera Copa d’Europa aconseguida pel Barça a Wembley... Indesitjables els polítics que cada dia ens obliguen a identificar-nos en la més bruta i pudenta de les misèries humanes: el feixisme.

Fig.2: una seqüència de Tintín al temple del sol,
una curiosa metàfora del que als catalanoparlants
se'ns cau al damunt

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Vivim en un pais de merda. Diran que es democràtic però no ho és. I per això no és un país, sinó una Comunidad. Estic molt putejat.
xesco

Secretari ha dit...

No seré jo qui et demane calma, amic Xesco. Les coses són com són, així de tristes, així de preocupants. En efecte, aquest país, que no és país sinó Comunidad, és una autèntica merda.

Anònim ha dit...

Es una pena que censuren un canal internacionalment reconegut per la seua qualitat amb tanta impunitat, aixó deuria de ser delicte, home!

Emcaguenlamarequeelsapartit! No diré mes...

El perdiguer

Arnau Boix i Pla ha dit...

Vos acompanye en el sentiment. Però hi ha País camarades, hi ha País. Això sí, clandestí, censurat, putejat, exiliat... Aferrat a les xicotetes meravelles que és capaç de preservar a pesar de tanta merda que ens aboquen damunt. Ens pixen damunt i diuen que plou. Més collons li tindriem que tirar a la cosa, i més pedres, que açò és intolerable.

Jo li escupiria, això com a mínim.

Arnau Boix i Pla ha dit...

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/02/18/anonymus-ataca-generalitat-cese/783793.html

Secretari ha dit...

El colp només ens deixa una trista però digna eixida: no tenim ja res a perdre. A partir d'ara, qui em vinga amb històries políticament correctes, li escopiré a la cara.

ESCAMOT ORIOLÀ ha dit...

Quan agafem les armes? Nosaltres som aquí, a Oriola, esperant la vostra cridà (no la fallera)... O MORT!!!!!

TV3 O MORT!!!!

CANAL BAIX SEGURA O MORT!!!!!

Anònim ha dit...

Et recorde amic escamotista que no es deia Canal Baix Segura, sinó Vega Baja televisión, el principal programa del qual era aquell de futbol que feien cada dilluns i que no recorde el nom. Com es deia? "Al primer toque"?

Respecte d'agafar les armes, no sé què podríem fer amb elles que no fóra caçar conills, o millor, gavines. Perquè al pas que anem...

ESCAMOT ORIOLÀ ha dit...

Amic anònim: Oriola, des de que no estàs, ha canviat...Ara la televisió ja s'anomena així, i, el programa en qüestió ara es diu: Al primer toc.

Les armes? Però, tu què et pensaves que feiem allà a la muntanya...Allò no era una pedrera, nooooo... és un camp d'entrenament!!!. Ah, i què creus que eren aquelles cases abandonades... són els nostres amagatalls!!!! I, què em dius de les obres que féiem per la nit...són túnels per a escapar!!!!I, què em dius de la bandera (espanyola) que hi havia al cim de la muntanya...és un drap que amaga el repetidor de TV3!!!

Com veus, amic anònim:

ORIOLA ÉS SINÒNIM DE LLUITA ARMADA

EL DEL COTXE ROIG O MORT!!!!

Secretari ha dit...

Sí sí, i a les esglésies es feien assemblees de la CNT, no te fot. En fi, tu ja saps quina és la meua opinió del Baix Segura. L'única cosa que faira jo per allí és intentar furtar l'AUDI rojo per pegar a fugir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...