dijous, 14 d’octubre del 2010

Compra clementines, vine a collir-les, aprofita el camp

Sou persones conscienciades amb el territori i l’alimentació? Heu valorat mai la possibilitat de collir-vos les vostres pròpies clementines? Des d’aquest blog se us ofereix l’oportunitat de tindre un contacte amb una agricultura sostenible a través de la compra directa: del mateix arbre a la mà; tot comprovant la qualitat de la fruita al mateix camp, a la partida del Pla de l’Aljub de Sagunt. Només cal arribar a un tracte just entre productor i consumidor i fixar un cap de setmana a partir de desembre (època de maduració de les clementines d'aquesta partida de terra). La fruita passaria directament a la vostra taula. I no cal dir que el preu de venda seria més barat que aquell imposat per les grans superfícies comercials.

En un principi, les parts interessades quedaríem a Sagunt (Camp de Morvedre) i des d’ací partiríem cap al camp. Per contactar-hi, només cal que feu arribar els vostres comentaris, suggeriments o comandes al contacte que aporta aquest blog, just al marge dret d’aquesta entrada. La comanda base o mínima seria una arrova (dotze quilos i escaig, aproximadament unes noranta clementines). Evidentment, com a qualsevol altra botiga, podríeu comprar tant com desitgeu. Tan sols es necessita consciència mediambiental i tenir en compte altres aspectes aliens que ja només vosaltres heu de valorar: el quilometratge que fareu per arribar al camp, per exemple. En aquest sentit, i per tal d’aprofitar el viatge, es pot incloure l’opció de dinar una paella en un paratge de la muntanya del terme, molt prop del camp.

No penseu que, a hores d’ara, cal reestructurar el vincle perdut amb la terra i tot plegat el diàleg entre nosaltres els valencians? Ara que el camp retrocedeix, que ens estem quedant sense una agricultura pròpia, pregunteu-vos a vosaltres mateixos què ens queda sense el camp. Perquè és evident que no és el mateix produir fruita a baix cost per al mercat global de l’alimentació que tenir cura d’unes taronges cuidades des del principi, que han crescut sota l’atenta mirada del llaurador; procedents d’un camp que és tractat amb paciència, respecte i perseverança. El producte, en definitiva, passa a ser alguna cosa més, el camp en tota la seua literalitat i extensió, així com sona. Sense verins, sense perjuí mediambiental, sense tots aquells progressos actuals que ens han fet oblidar l’origen primari del nostre territori: l’estima per la terra.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Xe,xeeee, que bo!!! he rebut un e-mail del Victor donant-me l'enllac....i el millor es que diu "paella llibertaria" hahahah.....pot ser una paella simplement de pollastre?

Be, ho he reenviat a mes de 20 persones aixi que espere que algu es pose en contacte amb vosaltres i sobretot que algu es replantege la manera de vore i tractar el camp.

Besets denverians.....aci camps pocs (per ahi vos en sobra algun...Francesc Camps de Golf)

Anònim ha dit...

A València hi ha tres que s'apunten a collir!!!! (i si després hi ha paella millor!)
Espe, Xesco i Neus

Secretari ha dit...

Bo, jo simplement he cedit un racó d'aquest espai per tractar d'ajudar en la venda de les seues taronges. Les qüestions derivades ja són cosa d'ell, de Víctor, per això adjunte el seu correu per si algú està interessat a comprar i menjar unes bones i treballades clementines. La paella? En fi, açò és un costumari i la meua opinió és que on hi haja una feta a base de conill i pollastre, que es lleven totes les altres. Inventives poques. Les gambes per als guiris.

Anònim ha dit...

K guapo! Estic d'acord en "Anònim"en l'assumpte de la paella... LLIBERTÀRIA ÉS DE CARN I PEIX, NO? ;)

M'agrada molt el compromís que tens amb la terra; és una bona manera d'evitar que tota eixa riquesa es perda en un munt de cement...

Avant i ho passe! Una abraçada!

Secretari ha dit...

Bé,com que pareix que el tema s'enfoca en el reclam publicitari de la paella, diré que si realment es vol fer una de llibertària, aquesta deuria contindre rata de marjal.

Al marge de bromes però, diré que el realment important d'aquest entrada és la venda de clementines. Si esteu interessats, ja sabeu, contacteu amb l'adreça de correu que adjunte al marge dret, repetisc, al marge dret. On posa CONTACTE. El secretari només intenta oferir-vos el bo i el millor.