diumenge, 5 de setembre del 2010

XXV Campionat Individual d'Escala i Corda 2010

Deixant de banda la història aquesta inventada de l’Europilota i altres martingalades modernes que distrauen alguns periodistes d’opereta, l’actualitat en el món de la pilota valenciana gira ara entorn al XXV Campionat Individual, un trofeu potser no tan llarg com el Circuit Bancaixa, però sí igual o més interessant. Sobretot, perquè enguany hi haurà un nou campió i les coses, en principi, pareixen un poc menys clares. Evidentment, és una llàstima que Àlvaro, l’actual número u, ja no hi participe. Tanmateix, a poc a poc, com és costum en aquest esport, van apareixent noves promeses, promeses que mai no se sap si arribaran o no a ser un referent professional, però que en qualsevol cas, són promeses. Nous pilotaris com Puchol II, Primi o Fageca que s’enfrontaran a d’altres ja consagrats com Soro III, Genovés II o León, noves partides que confirmen allò de la pilota i la seua similitud amb una planta silvestre, que ni sura ni creix. Enguany aquest campionat tornarà a visitar trinquets clàssics com ara Guadassuar (La Ribera), Massamagrell i Pelayo (L’Horta); Llíria i La Pobla de Vallbona (Camp de Túria); a banda d’altres que pareixen emergir lentament: Dénia, Benissa i Benidorm (La Marina). En una altra esfera se situa el trinquet blau d’El Genovés (La Costera), exemple de modernitat però també de prudència, una mostra més del funcionament institucional d’aquest racó de la Mediterrània: grandiositat absurda enfront d’ordre i meticulositat. Així ens va. Mentre alguns trinquets emblemàtics s’enderroquen o es cobreixen de pols, també es construeix a corre-cuita una faraònica Ciutat de la Pilota. Tot per allotjar un campionat europeu que només és façana, pura política valenciana, és la filosofia de l'Amunt València o de l'açò ho pague jo. Patètic i, al mateix temps, ridícul. Perquè ja ho deia Llorenç Millo: les altes esferes sovint ens han fet promeses. No n’esperem res, seria millor per a nosaltres que ens tinguessen oblidats. Així siga per molt de temps.






La Ciutat de la Pilota pot aportar coses noves, però no sé jo, prometre és com una veta, que dura fins que no peta.

Us deixe una notícia perquè jutgeu vosaltres mateixos: http://www.levante-emv.com/deportes/2010/09/05/ensayo-general-moncada/736376.html

5 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

"Deixant de banda la història aquesta inventada de l’Europilota i altres martingalades modernes que distrauen alguns periodistes d’opereta..."

Història inventada??? Martingalades modernes??? A pilota s'ha jugat des de molt abans que nostro senyor perguera les sandàlies A TOT LO MÓN, especialment a Sudamèrica i a altres països d'Europa, no només al País Valencià. Quin problema hi ha en buscar arrels similars i coses que ens puguen unir sempre i quan es faja de del respecte a cada modalitat autòctona???

Secretari ha dit...

Respecte molt el teu comentari i sí, com tu dius, no hi ha cap problema a buscar arrels similars i coses que ens puguen unir amb altre països, especialment en la pilota que és el nostre esport. Fins ací tot perfecte. La meua entrada però, no anava per aquest senderi, sinó per altre potser més delicat. I és que mentre s'inaugura un trinquet espectacular (no et diré que no) com el de Montcada, hi ha molts altres que s'abandonen per manca d'activitat. Si realment volen potenciar la pilota que formen monitors, que recolzen les escoles de pilota, que adquirisquen els trinquets en desús i els reactiven i sobretot que acudisquen a les partides del dia a dia. Estic segur que a alguns dels pardals que estaven en la mentida aquesta de l'Europilota, i dic mentida perquè almenys jo no m'ho passe, no els veuràs a Massamagrell, per posar un exemple, un dimarts a la vesprada. Això és el que han de recolzar, això. Que es deixen d'himnes i de banderetes doncs. I sobretot que Canal 9 informe quan toca en realitat, no quan els polítics van a fer-se la foto. Crec recordar que la final del Bancaixa la feren en diferit. De vergonya! Així que ho lamente molt, però no cola. Ja són massa anys veient com actua aquesta gentola.

Comtessa d´Angeville ha dit...

Val, estic al 100% d'acord amb el que dius. Disculpa, havia fet una mala interpretació del teu post.

Secretari ha dit...

No calen disculpes, home. Per la meua banda, estic 100% agraït que en aquest blog s'escriguen crítiques com les que tu m'has fet. Potser és que jo tampoc m'havia expressat amb claredat. Gràcies.

Arnau Boix i Pla ha dit...

I del de Sagunt no dius res? O és el què s'està cobrint de pols? Com és que no hi ha cap Trinquet a la Ciutat de les Ciències? Déu meu quina profanació, vaig a llevar-m'ho del cap ara mateix, que ja m'imagine a Sefarín de fallera major inaugurant el complexe esportiu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...