dilluns, 24 d’octubre del 2011

Barça on tour

Encara amb la ressaca derivada de l’excel·lent viatge realitzat a Barcelona amb motiu del partit entre el Barça i el Sevilla, em desperte diumenge i bon dia amb l’agradable sorpresa que Canal 9 està oferint en directe la final individual d’escala i corda entre Àlvaro i Soro III, sens dubte una gran partida que conclou amb un sac de dubtes fins ara desconeguts pels aficionats al trinquet: Soro de Massamagrell (L’Horta) perd per un sol joc després de dues hores de partida (60-55), però tot plegat confirma que a hores d’ara és l’alternativa al regnat totpoderós d’Àlvaro de Faura (Camp de Morvedre), de 37 anys i amb tot fet en aquest món envellit de la pilota valenciana. Tanmateix, jo continue pensant en el conjunt d’experiències viscudes el dia anterior, quan m’he embarcat cap a Barcelona disposat a passar una jornada de futbol amb el meu compare i company de batalles Ferro de Tavernes, un culè aguerrit com pocs en aquest país, agitat i popular, un bon representant del selecte grup d’aficionats barcelonistes denominat Ungles en el baló. I tants que hi hagueren com ell! De bones a primeres me n’adone que la jornada serà grandiosa, un trajecte distés entre gent del poble que registra tantes anècdotes com es vulguen recordar: dinem en el Moncho’s Bar, un buffet lliure magnífic on un no rebenta perquè no vol. Espectacular. Ja de vesprada passegem pel voltants del Camp Nou i, tot seguit, ens endinsem a les botigues; se’ns encomana, de fet, el fervor consumista que ronda per l’ambient, tots amb les seues bufandes, samarretes i mantingalades publicitàries de diversa gràcia i condició. Parem també en diferents bars abans d’entrar al camp i finalment assistim a un partit més o menys divertit que el Barça no resol ni de penal en l’últim minut. També té collons la cosa: O-O. Per a cagar-se en tot, certament. El viatge de tornada es converteix en una demostració de la paraula del rude conductor: pixeu abans de pujar perquè no pararé fins que arribem. I així és. No para. El nostre destí és Alginet (La Ribera), seu de la penya barcelonista que ha organitzat l’expedició. I durant les quatre hores que dura el trajecte emergeix un personatge popular conegut per Blai, Blai de l’univers, que ni tan sols ha entrat al camp hores abans perquè ell ha anat a Barcelona a disfrutar, com així fan els autèntics i irreductibles valencians. Fins a una altra ocasió, diguem en baixar de l’autobús. Perquè així fa goig viatjar, perquè queda clar que hi tornarem. I això és tot, estimats amics. Gràcies Barça, gràcies Ungles.

8 comentaris:

UNGLES FCB ha dit...

NOTHING paraules, estimat company. No esperava menys de tu. ET mereixes ser un dels nostres, és a dir, un UNGLETER més. El teu escrit, com deia un dels nostres, m'ha posat la "gallina de piel".

Evidentment, que va ser un bon tour: anècdotes, rialles, cerveses, fum, compres...i, finalment, l'aparició del nostre estimat blaiet, amb tots els respectes, com li deia sa mare...i, segons ell: sóc blai, de l'univers, sense IVA...je, je1!!!

Per tant, ja saps, amic:

UNGLES FCB SEMPRE ON TOUR: FCB-MANDRIL i FCB-SEVILLA.

Pròxima aturada: FCB-LLEVANT (2-2-2011)

XescoArechavala ha dit...

Company, sort que el viatge va estar be perque 8 hores de bus per veure un 0-0... però bé, es el que te sentir els colors! Jo el vaig veure al DF, amb un company de feina i vam decidir fitxar a Varas simplement per a que deixi de tocar els collons.
Apa, una abraçada

Secretari ha dit...

Amic Ferro, m'alegre que em consideres un dels vostres, és a dir, un ungleter. Em plena d'orgull i satisfacció...Però recorda que jo sóc molt de Laporta, i no del pirat de Gaspart. La meua pregunta és si això condició indispensable. Només pregunte.
I Xesco, sí. Tens tota la raó. La veritat és que cal tindre mala sort. El barça du tres anys golejant 5-0 o més, i justet el dia que vaig jo, PAM! En fi, tocarà tornar.

gaspart era un dels nostres... ha dit...

Estimat ompany, allò important és ser un bon seguidor(sempre on tour)culé.Els presidents passen, alguns fent-se amb tots els diners (LAPORKA), i els jugadors també.

Al cap i a la fi, només resten els vertaders seguidors culés. Aquells que,TOT deixant-se els seus diners(viatges i entrades)i part de la seva vida, no entenen una altra forma de barcelonisme. Aquests, però, mai passen i resten fidels a un sistema de vida:

Defendre uns colors allà on jugue el nostre FCB

UNGLES FCB PASSIÓ SENSE LÍMITS

Secretari ha dit...

Colló Tardido, sí que és veritat això de Barça o mort, sí. Amb aquesta declaració d'amor cap al seguidor culè, estic per fer-me fan de Gaspart i tot, mira el que et dic. Toma, toma, toma, m'encanta.

EL seu negoci és la nostra passió ha dit...

Estimat company, des de la temporada 1988/1989 que estic seguint el nostre FCB. Aquella temporada vaig estar present al Castàlia i al Mestalla. Des d'aquella temporda, han estat molts partits al nostre camp i a d'altres (valència, castelló, vila-real, llevant, saragossa, madrid, holanda, anglaterra) on m'he deixat la veu, i, alguna cosa més, per animar el FCB.

Per exemple, per repassar els tours de les tres últimes temporades:

2009/2010: FCB-GETAFE, FCB-STTUTGART, FCB-VALLADOLID, VILA-REAL - FCB.

2010/2011: FCB-GETAFE, FCB-ARSENAL, FCB-RACING, VILA-REAL-FCB, LLEVANT-FCB, FCB-MANCHESTER

2011/2012: FCB-MADRID, FCB-SEVILLA...

Nuñez, Gaspart, Reina, Laporka, Rosell...el seu negoci ha estat ,des de ben menut, la meva passió.

UNGLES FCB ON TOUR...

Aclariment ha dit...

Ungles en el baló no és un grup d'aficionats barcelonistes, és un grup d'amics de tota la vida aficionats a jugar a futbol. De fet, hi ha més simpatitzants del València C.F. que del Barça. El que passa és que la passió de Sr. Tardido fa que es faça notar més el sentiment blau-grana que la resta. A més, si afegim al bon joc del Barça estos darrers anys, l'antimadridisme que amb els impresentables que hi ha ara a la casa blanca, és si cap més fort, sí, per a algú que no estiga dins, pot pareixer això, una espècie de penya culé.

De tota manera, UEB està mig mort, i realment quasi l'únic que el fa respirar una mica és el de la boina i els seus posts ON T(O)UR.

Salut!

El de la boina, tot aclarint ha dit...

correcte, company!!!

Ungles fcb naix de l'associació de roïns anomenada ungles en el baló, els membres de la qual no sabem pegar-li a la pilota com cal, i li peguem amb l'ungla... I, ungles fcb són ungleters que defenen A MORT i amb les ungles, si cal, el fcb. Això sí, alguns antimadridistes / valencianistes d'ungles en el baló han animat el FCB al nostre SANTUARI ja que, en diverses ocasions, m'han acompanyat en els TOURS...TAL COM VAS FERT TU, AMIC SECRETARI!!!!

ungles en el baló / ungles fcb...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...