dijous, 21 de juliol del 2011

Orina canina

Un remei casolà que pareix decaure amb el pas del temps i que dóna compte del suposat civisme d’aquesta societat, és la utilització de sofre per a evitar que els gossos pixen a les portes de les cases. De fet, després d’haver pegat una volteta pel casc històric d’Alzira (La Ribera Alta) a la recerca d’aquesta tècnica, diguem-ne, tradicional, no he trobat cap indici del seu ús, ja que segurament es deu haver vist afectada per l’auge de les zones habilitades a tal efecte, altrament dites pipican, uns espais veritablement reduïts que no han solucionat, ni de lluny, el problema de les pixeres canines ni de les merdes, ben presents i visibles en uns parcs i jardins convertits ara en veritables camps de mines i fragàncies de diversa magnitud. Clar que finalment, la solució pareix ser molt més simple. Comprove, per això, amb una certa barreja d’alegria i fàstic com alguns propietaris estan començant a recollir els depòsits dels cans amb una bosseta, una solució, sens dubte tradicional i molt meritòria que em fa pensar en el mite de la conscienciació ciutadana. Insuficient, en qualsevol cas. Ara per ara, no són poques les façanes adornades amb ombres sospitoses en forma de palmera, com tampoc és estrany trobar-se amb un remei també molt casolà i senzill que, és veritat, evita les deposicions: les garrafes d’aigua situades a les portes. La saviesa popular no té límit.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El meu carrer (a cullera) està ple de orinades canines i de cagades de bestioles domèstiques. A algunes ciutats i pobles la gent passeja als seus gossos acompanyats d'una borsa per plegar les deposicions. excepcionalment clar. Però per les pixades hi ha una solució? Pot ser plantar mes arbres? o fer mes zones verdes per animalets? Utilitzar el truc de les botelles, no està malement, però he vist (per la crisi) que hi ha gent que se les emporta... que podem fer Secretari?

Ramon

Secretari ha dit...

Se les emporta????? Increïble, company, increïble. Estem pitjor del que em pensava.

nnus ha dit...

A casa de mon pare tenim dos gossos. Planta que es planta, planta que si no la protegeixes, la cremen a pixades. No sé si l'opció de plantar arbres sol·lucionaria el problema. Ara que tot el que siga elevar la nostra verdor deuria ser venerat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...