dijous, 29 d’abril del 2010

Pantalla negra

Per no crear més mala sang en un assumpte del qual cal fugir com de les brases, intentaré ser concís i directe: aquest és l’últim episodi que dedique a la gentola que administra l’ensopiment televisiu dels valencians, segurament el darrer que publique sota l’etiqueta d’antivalencians; un comiat, un silenci crònic en benefici d’aquest costumari i la salut mental del secretari que el gestiona. Perquè no pot ser. Açò no és bo, quanta mediocritat, quina insalubritat social, porca misèria lingüística i cultural, ferum política, tot! Canal 9 causa urticària, malbarata recursos, pot provocar allò que en diuen sensació de patetisme i ridícul perllongat; i és vulgar, extremadament vulgar, tant que fins i tot és capaç de requerir una ordre notarial per desconnectar la TV3 i impedir que alguns valencians ben patidors es lamenten de l’amarga derrota del seu club de referència, el Barça i ningú més. Pantalla negra. I a partir d’ací a sentir bogeries i bestieses per part d’uns locutors estrafolaris que ni tan sols parlen com cal, ni en valencià per descomptat, ni en castellà, Carboni véte ya! Canal 9 és un complex, sí; però d’inferioritat. Un gran espai per a productes de dubtosa professionalitat, un todo vale, nada sobra. Un merder que embruta i contamina. Capaç de tot i més encara: de fer bones les metàfores de l’enyorat Paco Nadal, "la pilota ha fet un ciri" o "el porter ix a per figues". Una estafa impertorbable que, de tant en tant, ens fa endurir-nos, i de vegades enfosquir-nos, tot per ser qui som i per vindre d’on venim. I encara ens passa poc. Res d’adéus ni de records. Canal 9, boicot total.
Les emissions de TV3 al País Valencià mentre es jugava el Barça-Inter foren nítides i francament clarividents

6 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

Totalment d'acord! Jo el vaig veure sense veu!

Anònim ha dit...

Jo fa molt de temps que no la veig, no tinc canal9resde9 ni al comandament de la TV perque cada vegada que feia zapping i parava 5 minuts em ficava de mala ostia....i estic parlant de la TV que tenim alli, aci ni en tenim.
Eixa merda de TV esta pagada per nosaltres i deuriem fer alguna cosa.

L.

Comtessa d´Angeville ha dit...

Ni a Paco Nadal li deixen ja un ratet el micro? Quins temps els de les partides de pilota ell, Vicent Tavallo... ai.

Secretari ha dit...

Tu mateix ho dius L.: deuríem fer alguna cosa. Això és una perífrasi de probabilitat que, a tot estirar, allarga l'angoixa d'aquest país de mones. Amb canal 9només serveixen perífrasis d'obligació, com ara HEM DE FER boicot. De moment, és l'única solució, una trista solució, perquè d'alguna manera o altra estem pagant el silenci i el menyspreu. És el que té aquest país, que et fa pagar fins i tot la mala llet.

Arnau Boix i Pla ha dit...

Vaia tela, t'has despatxat agust... Simpatitze amb totes les qualificacions què has repartit a la Televisió Pública (amb "P" de "Pagar") Valenciana. Afegisc que la resta de l'espectre audiovisual d'aquest estat té una qualitat similar. Amb una mà puc comptar els canals de televisió dignes, i em sobren dits.

HIEL ha dit...

Hem de lluitar per la dignitat de les persones i dels valencians, que en això som els grans afectats.
No hi ha dret, haver de pagar, fins i tot, la roba interior dels/les presentadors/es de canal ou. Malaurat País de vergonya. Què ens passa als valencians que continuem sense reaccionar? ens la claven i encara demanem perdó per no estar en la posició adequada.
Com diu El secretari: HAVER DE + INFINITIU, però JA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...