dijous, 3 de març del 2011

Coentor fallera

Ara que s’acosten les falles i la coentor pareix arribar al seu punt culminant, la Diputació de València no ha tingut millor idea que celebrar-ho amb una de les seues tradicionals eixides de coet borratxo, no debades està governada pel senyor Fonsín Al-xativí: regalar entrades per a les corregudes de bous a totes aquelles falleres que acudisquen a la plaça abillades amb el vestit tradicional. En llegir açò, algú podria pensar que és així com s’entén la igualtat de gènere per aquestes terres mediterrànies, però no, la qüestió és encara més grotesca: els fallers vestits com a tal, també tindran descompte, concretament pagaran la meitat de l’entrada, a la qual cosa cal afegir la pregunta: i la resta què? La resta, res. Entrades de sol i punt, que són més barates. I això per a qui li agraden els bous. Als que no, sempre els quedarà el consol de veure com els nostres representants continuen practicant el seu esport preferit: fer el ridícul i, si és possible, a costa de les falles, sempre correligionàries amb el poder establert. Això que no quede.

La plaça de bous, de gala per a rebre a les falleres

4 comentaris:

nnus ha dit...

He de dir que no gaudirem de l'estrena de les obres que s'han estat fent a la plaça de bous, per això de què no va massa amb mi una expressió tan anacrònica dels hàbits festius. Ara que de vegades, només per qüestions estadístiques, deuria plantejar-me si no sóc jo la que estic fora de lloc i de temps...
M'he quedat amb una coseta: abillar, al francés té una h. Qué xulo, tropeçar amb estes curiositats, no?

nnus ha dit...

Pensant-ho millor, això de reduïr el preu a la indumentària no déu tindre altre propòsit que obtindre una foto de família costumitzada per a estrenar i vendre el que els pot haver costat l'obra d'engalanament i supose conservació, dic jo. Nova font de publicitat pre-electoral?

Secretari ha dit...

Evidentment, es tracta d'una maniobra pre-electoral rància i casposa, pròpia del nivell intel·lectual dels veïns d'aquest país. Per cert, algú s'ha plantejat què passaria si un home decideix posar-se també el vestit de fallera? També entrarà debades? Pregunte, només pregunte.

Anònim ha dit...

La coentor fallera no té comparació a tot l'estat espanyol, i si no que li ho diguen a la nostra insigne alcaldesa, Na Rita Barberá i Ballantines. Ai queda eso.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...