dimarts, 21 de desembre del 2010

MUSIQUERIES, Dani Miquel

Com que ja fa temps que no recomane cap llibre i com fa més temps encara que les circumstàncies m’impedeixen llegir-ne cap amb certa tranquil•litat, avui he pensat d’escriure sobre una recopilació de cançons populars i de bressol que em té fascinat des que em va caure a les mans. Es tracta d’una publicació feta amb gust i amb molt de tacte que porta com a títol Musiqueries, a càrrec de Dani Miquel el Cantacançons. En ella s’apleguen tot un seguit de vocables, jocs i records diversos d’infantesa, evidentment musicats com correspon, que de ben segur faran les delícies dels més menuts i també dels més grans. De fet, qui no recorda, per posar un exemple, aquelles peces que feien, i fan, referència a l’oratge d’aquestes terres mediterrànies: Ja plou, ja plou, la mula i el bou, ja pixa la güela tomaca i ceba. O aquelles altres que connecten amb la creativitat i fantasia del nostre poble com ara Patilles tòrtiques, també recuperada pel grup de folk valencià Al Tall. Totes aquestes cançons i moltes més, un total de vint-i-set, conformen una obra magnífica que al mateix temps recupera el costum dels oficis ambulants, concretament aquell relacionat amb el fet de cantar, relatar, ensenyar i entretindre de poble en poble al personal més tendre i infantil del nostre entorn. Sens dubte, un bon regal per a aquest Nadal: Musiqueries, de Dani Miquel.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona l'entrada Sergi. Ja m'ha dit la Laura que Aitana et porta fregit, Quinn gran pare estas fet...cancons de bressol, el solar preparat quan arriba la Cris de treballar...que gran eres! El pediguer

XescoArechavala ha dit...

Molt bon llibre i millor CD! I porta amagat un homenatge al gran Pete Seeger... Where de flowers gonne? Un bon regal per fer créixer els petits en llibertat!

Secretari ha dit...

ARa que parles d'homentages XEsco, en aquest llibre-CD també es fa referència a un altra XEsco, al teu admirat XEsco Boix.

Arnau Boix i Pla ha dit...

Sí té bona pinta xè. Parlant d'Al Tall, fa poc va vindre a Sant Cugat en Miquel Gil... però me'l vaig perdre perquè estava a València. B7s alzirenc!

Secretari ha dit...

Bon músic Miquel Gil, encara que no el tinc massa sentit. En qualsevol cas, molt necessari, com aquest "Musiqueries" i el "Som de la Pelitrumpeli" d'Al Tall; més encara després d'assabentar-me que corre pel món una cosa que es diu Cantajuegos on existeix una cançó que es diu "Juan Pequeño". Diu així: Juan Pequeño baila, baila, baila con el dedo... Vos sona? Increïble.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...