dimarts, 31 d’agost del 2010

Sefarín IV: la cordà

Ja feia un temps que no sabíem res d'ell, de tant en tant feia alguna manifestació d'eixes tan seues, sempre tan còmic, però no res de gaire importància. Ara ha reaparegut fidel al seu paper: de festa en festa. Realment és un personatge que desprén una gran versatilitat. Un dia al trinquet, un altre encapçalant una processó i un altre enmig de la sobredimensionada cordà de Paterna. El senyor s’ho passa la mar de bé, de veres que sí; aliè a tots els escàndols i retalls pressupostaris que sobrevolen el seu viure i acomodat en la seua valencianíssima percepció de les coses, tot un símbol d’aquest país meninfot on el populisme governa a plaer i on tot pareix arreglar-se amb fotografies desinhibides i comentaris jocfloralescos del tipus No hay quien pare a esta Comunidad. En fi. Toca respirar profundament. Ara per ara, els dos individus aparentment més nets de la cúria que ens governa són Sefarín Caballero, durant un temps desaparegut del nostre costumari; i Fonsín Al-xativí, els dos fortament arrelats a la denominada i sempre present en el seu cas coentor valenciana. I mentrestant, el país continua a la seua, certament no hi ha qui pare aquest territori. Amb un president transformat en espectre i una televisió autonòmica, Canal 9, que no podrà emetre el futbol aquesta temporada per no pagar els drets a Mediapro. Ací va doncs una altra pregunta: ennegriran també enguany la senyal de TV3 en els tradicionals partits del dissabtes? Capaços, evidentment. A falta de pa, bones són coques. I qualsevol raó és bona per amagar la irracionalitat, la foscor i el terrible complex d’inferioritat que pateix un país on la culpa sempre és de Zapatero, fins i tot aquestes depressions postvacacionals que estan tan de moda últimament. Bon reingrés al treball doncs, companys i amics. L’estiu ja s’ha acabat. I com sempre, comença la temporada.

4 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

L'amic Serafin és un crack! Jo vull ser conseller de "festejos" i tiro porque me toca. I Sergi evidentment que no podrem veure el futbol per TV3. A vegades el començament del curs em recorda al dia de la marmota.Això no ho haviem viscut ja el setembre passat?

PILAR DE LA FORADADA ha dit...

ieeeeeeeee, SERAFÍN SIN FÍN...No veniu a corregir els exàmens o què?

Ah, i l'avaluació és el dilluns vinent.

Anònim ha dit...

La Foradada no ho sé, però el Foradat pel cul, segur. Colla d'impresentables.

Respecte el tema en qüestió, el nostre amic Sefarín, que no Serafín, què més es pot esperar. Sens dubte, al llarg d'enguany ens donarà més entrades en aquest costumari.

Arnau Boix i Pla ha dit...

Una llàstima que cobre tant de protagonisme però què hi farem... com a mínim tenim la versió satírica al costumari. Este tio sí què és "asquerós".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...