dijous, 7 d’abril del 2011

Insectes comuns dels Països Catalans (III): el morrut negre

El tema, potser, no és gaire interessant, però a mi em té fascinat des que vaig descobrir que gràcies a ells es poden entrellaçar paral·lelismes amb la nostra classe governant. Em referisc als insectes, al morrut roig, depredador de palmeres; i, en concret, al morrut negre (Scyphophorus acupunctatus), emblema d’una nova plaga extremadament voraç amb les piteres o atzavares i que, de nou, presenta característiques molt similars a les tendències d’aquesta terra envaïda per larves i paràsits infectes i autodestructius: prové d’Amèrica, com els Mc Donalds; presenta símptomes de descontrol, com els nostres benestimats polítics; i és doblement mortal, això és mata, remata, i una vegada conclòs el procés, mor sense remei, tot deixant un reguitzell de merda, ferum i mala llet que s’allarga i s’allarga fins que un decideix plegar o tancar els ulls. I el que és pitjor, també deixa dipositades unes larves que a la llarga acaben germinant i impedeixen qualsevol temptativa de reviure i ser normal. En resum, una excel·lent maniobra d’infecció molt pareguda a l’actual política valenciana que abraça tot aquell que intenta pegar a fugir i que no s’atura mai, ni amb productes tòxics ni amb remeis científics d’última hora, només amb mecanismes tradicionals molt del gust dels qui estan fins a la fava: trepitjar-los, cremar-los i assistir amb indiferència al seu espectacle de bromes sense gràcia i desgavells sense trellat. Del morrut roig al negre, ja veurem quina és la pròxima.

Els efectes del morrut negre i roig, respectivament

5 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

Espectacular Sergi. La meva enhorabona per l'entrada. Apliquem doncs, remeis casolans a la classe política actual: Foc purificador, foc que tot ho neteja... podriem omplir de gasolina el miting final de campanya del PP valencià i fer una gran falla. Has olorat mai una matança del porc? Seria espectacular... la fi dels morruts negres!

Anònim ha dit...

Sóc Dani...

T'has millorat, una de les millors que t'he llegit ..... Molt bona comparació,, Jo afegiria que el "morrut negre" ha vingut d'Amèrica i com tot colonitzador destrueix per on pasa... però molts dels "altres" han nascut ací i també destrueixen per on passen

Secretari ha dit...

Al pas que van, ens exterminen en un mes. El seu és un avanç imparable i sense control...El del morrut negre dic, molt pitjor que el rpig. Entra pel Baix Segura, important detall.

HIEL ha dit...

ESPECTACULAR. L'acidesa de les teues paraules tot i agradar-me molt, em fan realment mal perquè em recorden que tenim una classe política verinosa molt dificil de destruir.

jes ha dit...

D'aquest insecte no en deien "bequerut roig"? Quin és el nom definitiu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...